Fermentix Prebiotik: Za Vaše Črevesje z Mlečnimi Fermenti + B Vitamini – 12 Flašk (Za Odrasle)

16,99 

  • Izboljšajte Črevesno Ravnovesje: Prehransko dopolnilo Fermentix prebiotik je zasnovan z namenom izboljšanja vašega črevesne flore. Vsebuje tindalizirane mlečne fermente in prebiotična vlakna, ki so koristna za spodbujanje črevesnega ravnovesja, kar prispeva k boljšemu počutju.
  • Obogaten z Vitamini: Prebiotik Fermentix je obogaten z vitamini skupine B (B1, B2, B3, B6, B12), ki igrajo ključno vlogo pri izboljšanju splošnega dobrega počutja. Vitamini B so pomembni za učinkovito pretvorbo hrane v energijo, za podporo normalnemu delovanju živčnega sistema in za prispevanje k normalni funkciji imunskega sistema.
  • Prijeten Okus: Fermentix prebiotik prihaja z okusom črne češnje, kar zagotavlja prijetno izkušnjo ob zaužitju. Vsaka steklenička je pripravljena za pitje, kar omogoča enostavno in prijetno uporabo.
  • Priročno Pakiranje: Vsak paket Fermentix prebiotika vsebuje 12 stekleničk po 10 ml. Stekleničke so priročno pakirane za enostavno uporabo, kar omogoča, da jih lahko vzamete s seboj kamorkoli greste.
  • Kontrola Kakovosti: Fermentix prebiotik je bil testiran in odobren pod strogim nadzorom dr. Iztoka Ostana. Skrbimo za kakovost in učinkovitost naših izdelkov, da zagotovimo, da boste prejeli le najboljše.

Dodatne informacije

Teža500 g

Kaj je prebiotik Fermentix?

Fermentix je prehransko dopolnilo na osnovi tindaliziranih (neaktivnih) mlečnih fermentov, prebiotičnih vlaknin, ki so koristne za spodbujanje črevesnega ravnovesja in dobrega počutja ter vitaminov skupine B (B1, B2, B3, B6, B12). Pakiran je v priročne stekleničke za enostavno uporabo. Vsaka steklenička vsebuje kar 10 milijard tindaliziranih mlečnih fermentov.

Vsebina: 12 stekleničk po 10 ml – pripravljeno za pitje. Okus črne češnje (amarena).

Kaj so prebiotiki in zakaj so pomembni?

Leta 1995 sta Glenn Gibson in Marcel Roberfroid prva opredelila pojem prebiotiki. Gre za pojmovanje prebiotikov v širšem smislu, po katerem mednje uvrščamo vse užite snovi, ki pripomorejo k ustvarjanju ustreznih življenjskih pogojev za koristne črevesne bakterije (Gibson, Roberfroid, 1995). V tem smislu sodijo med prebiotike hranila za koristne črevesne bakterije in druge snovi, ki jim godijo – na primer sirotka, ki sicer ni hrana zanje, a vsebuje mlečno kislino, ki godi koristnim bakterijam.

Stroka pa dandanes opredeljuje prebiotike v ožjem smislu, kot hrano za koristne mikroorganizme. To so za človeka neprebavljivi kompleksni ogljikovi hidrati, predvsem frukto-oligosaharidi in galakto-oligosaharidi (Davani-Davari et al., 2019). Gre za sestavine vlaknin. Vlakninsko bogata hrana so stročnice, živila iz integralnih žitaric ter zelenjava in sadje. Svetovna zdravstvena organizacija priporoča v prehrani vsaj 400 g zelenjave in sadja na dan, a ju večinoma užijemo manj. Premalo pojemo tudi polnovrednih žit, pa tudi stročnice so iz sodobne prehrane precej izrinjene. Po uradnih priporočilih naj bi odrasli zaužili od 25 do 38 g vlaknin na dan. Povprečen odrasel prebivalec ZDA jih zaužije le 3,5 g, torej kakih desetkrat manj kot je priporočeno (Dennis, 2017). Če s hrano ne uspemo pridobiti dovolj vlaknin, jo je smiselno dopolniti s prebiotičnimi prehranskimi dopolnili.

Priporočena uporaba Fermentix

1 steklenička 1-2 krat na dan. Izdelek lahko po potrebi zaužijete po obroku ali med obroki. Lahko ga zaužijete samega ali pa ga razredčite v toplih ali hladnih napitkih. Pred uporabo pretresite.

Sestavine: Voda, fruktoza, arabinogalaktan, tindaliziran Lactobacillus acidophilus HA-122 (BCCM: LMG S-24802), regulator kislosti: citronska kislina; konzervansi: kalijev sorbat, natrijev benzoat; tindaliziran Lactobacillus casei HA-108 (BCCM: LMG S-24115), aroma, niacin (vitamin B3), vitamin B2 (riboflavin 5′-fosfat, natrij), vitamin B6 (piridoksin hidroklorid), vitamin B1 (tiamin hidroklorid), vitamin B12 (cianokobalamin). Vsebuje mleko in mlečne proizvode, sojo in sojine proizvode.

Sestava Fermentix

Opis sestavin (povprečna vsebnost)1 steklenička (10 ml)2 steklenički (20 ml)
Arabinogalaktan250 mg500 mg
Tindaliziran Lactobacillus acidophilus HA-1228 milijard celic16 milijard celic
Tindaliziran Lactobacillus casei HA-1082 milijardi celic4 milijarde celic
Niacin (Vitamin B3)4,8 mg (30 % PDV)9,6 mg (60 % PDV)
Tiamin (Vitamin B1)0,33 mg (30 % PDV)0,66 mg (60 % PDV)
Riboflavin (Vitamin B2)0,42 mg (30 % PDV)0,84 mg (60 % PDV)
Vitamin B6 (Piridoksin)0,42 mg (30 % PDV)0,84 mg (60 % PDV)
Vitamin B12 (Cianokobalamin)0,75 mcg (30 % PDV)1,5 mcg (60 % PDV)

Referenčna dnevna vrednost za vnos hranil (odrasli) v skladu z Uredbo št. 1169/2011

Opozorila

Ne prekoračite priporočenih dnevnih odmerkov. Hraniti izven dosega otrok, mlajših od treh let. Prehranska dopolnila niso nadomestilo za raznoliko in uravnoteženo prehrano ter zdrav življenjski slog. Manjše razlike v barvi in okusu ter morebitna tvorba oborin, ki jih je mogoče odstraniti z mešanjem, so povezane z normalno spremenljivostjo sestavin naravnega izvora in niso znak spremembe kakovosti izdelka. Hraniti na hladnem in suhem mestu, stran od svetlobe in neposrednih virov toplote. Datum izteka veljavnosti se nanaša na izdelek v neodprti embalaži, ki je pravilno shranjen.

Kontrola kakovosti: dr. Iztok Ostan

Proizvajalec: PHYTO GARDA S.r.l., Via Europa Unita, 1A/4 – Bardolino (VR) Italija
Distributer: Institut.O d.o.o., Vegova 29c, 6000 Koper, Slovenija