Piškotki

Spletna stran vitabiosa.si uporablja piškotke za nemoteno delovanje, izboljšanje uporabniške izkušnje ter za spremljanje statistike obiska. Piškotki, ki so v uporabi, niso invazivni in škodljivi za vaš računalnik. Več o piškotkih si preberite v odstavku »Kaj je to piškotek?«

O uporabi piškotkov je uporabnik seznanjen z vstopom na spletno stran. Z nadaljevanjem uporabe spletne strani uporabnik soglaša z uporabo piškotkov. Uporabnik lahko svojo odločitev o uporabi piškotkov kadarkoli prekliče s klikom na gumb »Prekliči piškotke«, ki se pojavi na levem robu spletne strani.

Kaj je to piškotek?

Piškotek je datoteka, ki se prenese na obiskovalčev računalnik ob obisku vaše spletne strani. Prenese pa se z razlogom izboljšanja obiskovalčeve uporabniške izkušnje ter lastnikom spletnih strani omogoča boljši pregled nad aktivnostjo na lastni spletni strani, ter posledično možnost izboljšave delovanja spletne strani. Piškotke uporabljajo spletni servisi kot so Google Analytics (spremljanje statistike obiska), Facebook, ter za nekatere druge sistemske funkcije na spletni strani kot je registracija, naročanje, itd.

Katere piškotke vsebuje spletna stran:

Vrsta Ime Namen Trajanje
Sejni frontend omogočanje delovanja spletne strani do konca seje
Lastni cc_cookie_accept, cc_cookie_decline shranjevanje odločitve o uporabi piškotkov 1 leto
Zunanji _utma, … , _utmz, NID, PREF Statistika ogledov spletne strani (Google Analytics) do 2 leti