Splošni pogoji poslovanja

Podatki o podjetju (upravljalec spletnega mesta Vitabiosa.si)

ALFA LOGIK s.p.
Vreskovo 10c
1420 Trbovlje
Slovenija
Matična številka: 8853398000

Telefon: 040 834 904
Kontakt: info @ vitabiosa.si

Vsa naročila preko spletne strani VitaBiosa.si so posredovana podjetju Institut.O d.o.o., Vegova 29c, 6000 Koper, DŠ: SI43873332, Matična številka: 6003150000

Institut.O d.o.o.  naročene izdelke skupaj z računom pošlje na naslov, ki ga navedete za dostavo.


Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne strani VitaBiosa.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Sestavljeni so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Obiskovalec vpiše uporabniško ime ter geslo. Uporabnik pridobi uporabniško ime in geslo z registracijo. Oboje ga nedvoumno določa in povezuje z vnesenimi podatki. Obiskovalec postane uporabnik z registracijo in pridobi pravico do nakupa. Obiskovalec lahko opravi nakup tudi brez registracije, vendar mora v tem primeru izpolniti obrazec s svojimi osebnimi podatki.

Načini plačila:

Omogočeni so naslednji načini plačevanja:

Plačilo z gotovino ob prevzemu (pošta dostavi paket na vaš oz. drugi želen naslov)
Plačilo po predračunu (predračun pošljemo na email, ob plačilu odpremimo pošiljko)

Dostava:

Vsi podatki o naročilih so posredovani podjetju Institut.O, ki bodo naročene izdelke spakirali s priloženim računom. Bodite brez skrbi, saj stremijo k najhitrejši možni dostavi naročenega blaga. Blago dostavljajo v sodelovanju s kurirsko službo GLS. Pošiljke bodo odpremljene v 1–3 dneh od prejema naročila (pri plačilu po povzetju) oz. po prejemu plačila pri predplačilu. Med delovniki je naročeno blago običajno na naslovu prejemnika v 1-3 dneh od odpreme blaga. V času praznikov in med vikendi se rok dobave ustrezno podaljša za čas dela prostih dni. Če naročenega blaga ne moremo odpremiti v obljubljenem roku zaradi nepredvidljivih razlogov, vas o novem dobavnem roku obvestimo preko posredovanih kontaktnih podatkov. V primeru, da vas v času dostave ni doma, lahko naročene izdelke prevzamete po dogovoru s kurirjem GLS na dogovorjenem prevzemnem mestu (npr. BS Petrol …).

Komunikacija:

Ponudnik komunicira z uporabnikom preko sredstev komunikacij na daljavo, razen če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Pri oglasnih elektronskih sporočilih bo jasno predstavljen način odjave prejemanja oglasnih sporočil. Ponudnik bo spoštoval željo uporabnika.

Odveza odgovornosti:

Podatki o dobavnih rokih temeljijo na informacijah dobaviteljev artiklov in so informativne narave. Prizadevamo si zagotoviti najvišjo možno stopnjo ažurnosti in pravilnosti objavljenih podatkov. Kljub temu pa se podatki o lastnostih artiklov, njihovi ceni ali dobavi lahko spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takih primerih bomo obvestili kupca o spremembah in mu omogočili preklic naročila, zamenjavo naročenega artikla ali kako drugo možnost. Za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij ali morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij, ne odgovarjamo. Če uporabnik spletne strani ocenjuje, da gre za napačno prikazan podatek, nam to vedno lahko sporoči na elektronski naslov ali pa na telefon, navedena med kontaktnimi podatki. Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci. Objavljene slike artiklov so simbolične in ne zagotavljajo dejanskih lastnosti artiklov.

Reklamacije:

Reklamacije, ki bi morebiti nastale v času medsebojnega poslovanja, bomo poskušali čim hitreje in ugodneje rešiti v prid naročnika oziroma kupca!

Napotki za vračilo blaga:

Pri spletnem nakupu si artiklov pred nakupom ni možno fizično ogledati, zato Vam (znotraj zakonskih okvirov) omogočamo možnost vračila blaga – odstop od pogodbe. Ker želimo, da to lahko opravite čim hitreje in brez zapletov, smo pripravili kratek seznam stvari, na katere je treba biti pozoren pri nakupu na daljavo:

  • Previdno odprite dostavno embalažo (obloženo pismo, karton…) in jo obdržite v nespremenjenem stanju, dokler niste v celoti prepričani, da je artikel ustrezen. Pazite, da pri rokovanju z artiklom ne pride do poškodb. Embalaže artiklov (plastična steklenička, ki vsebuje tekočino, tablete ali kapsule) ne odpirajte, dokler niste prepričani, da je z nakupom vse v redu.
  • Vidne sledi uporabe (odprta embalaža, madeži, umazanija, strgane strani pri knjigi ipd.) niso primerne za vračilo.
  • Rok za vračilo nakupljenega blaga je 14 dni od datuma prejema. Kasnejša vračila niso možna.

Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da si artikel lahko fizično ogledate in preverite če vam ustreza. V primeru, da so bila vaša pričakovanja drugačna, pa lahko od nakupa odstopite.

Garancije

Podjetje Institut.O odgovarja za kakovost in neoporečnost artiklov, ki jih ponuja. V primeru, da uporabnik pri nakupljenem blagu najde pomanjkljivosti, do katerih je prišlo pred prejemom, ponudnik zagotavlja zamenjavo nakupljenega blaga. Uporabnik mora o tem ponudnika obvestiti (po telefonu ali elektronski pošti) v zgoraj navedenem roku.

Dodatne informacije:

ALFA LOGIK s.p. ni odgovorno za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij ter nezmožnosti dostopa in uporabe le-teh na spletnih straneh. Skrbnik spletnega mesta VitaBiosa.si oz. podjetje Institut.O si pridržuje pravico preveriti vsakega kupca ob oddanem naročilu, in sicer s klicem na telefonsko številko, navedeno v uporabniškem računu kupca (oz. številko, ki jo uporabnik navede ob enkratnem nakupu) in tako dokončno potrditi naročilo. Če kupec naročila ne prekliče, ga Institut.O pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko oz. pošlje email za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave. Ponudnik potrdi naročilo po telefonu oziroma ga zavrne z razlogom. Pri objavljenih opisih ali cenah izdelkov dopuščamo možnost napak.

Shranjevanje pogodbe o nakupu:

Sklenjeno pogodbo (račun) o nakupu blaga bo shranjena pri podjetju Institut.O, kjer bo tudi možen dostop do vpogleda v pogodbo (račun).

Ocene, mnenja in priporočila

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine in so namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.
Vitabiosa.si omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih Vitabiosa.si pregleda. Vitabiosa.si ne bo objavila mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni Vitabiosa.si ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in upravljalcu spletne trgovine Vitabiosa.si dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Vitabiosa.si ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu Vitabiosa.si, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na Vitabiosa.si.

Varovanje vaših osebnih podatkov:

ALFA LOGIK s.p. upravljalec spletnega mesta VitaBiosa.si in podjetje Institut.O se obvezujeta, da vaših osebnih podatkov nikoli ne bo posredoval tretjim osebam. Uporabljal jih bo izključno za medsebojno uspešno poslovanje ter lastno evidenco oziroma statistiko.

V podjetju ALFA LOGIK s.p. jemljemo vašo zasebnost zelo resno. Za zagotavljanje popolne informacije o tem katere podatke zbiramo, kako jih hranimo, zakaj jih uporabljamo ter kako lahko zahtevate dostop do njih ali njihov izbris, si lahko preberete na Politika zasebnosti.

Vse obiskovalce spletne strani obveščamo tudi, da spletna stran www.vitabiosa.si za svoje delovanje potrebuje uporabo piškotkov (cookijev). Da dobite popolno informacijo o tem kateri piškotki se uporabljajo in kakšen je njihov namen, smo pripravili posebno podstran s podrobnejšo razlago. Preglejte jo na tej povezavi: Piškotki

Dostopnost informacij:

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

  • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
  • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
  • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,
  • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave – obvestilo preko e-pošte ali tel.),
  • cene jasno in nedvoumno določene in z jasnim prikazom davkov in stroškov dostave,
  • način plačila in dostave,
  • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila. Ob sklenitvi pogodbe veljajo spletne cene. Informacije o izdelkih in ceni ter slike artiklov so informativne narave. Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v štirinajstih dneh pisno sporoči podjetju, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je poštna pošiljka oddana v roku.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.

Izjava glede prehranskih in zdravstvenih trditev pri opisih izdelkov

Vse informacije na straneh spletne trgovine Vitabiosa.si, so zgolj informativnega značaja in nikakor niso namenjene, kot nadomestilo za nasvete lečečega zdravnika ali drugega  zdravstvenega osebja,  prav tako ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, saj niso priznana s strani zdravstvenih avtoritet.

Izdelki in trditve o posameznih izdelkih na tej spletni trgovini, niso bili ocenjeni s strani državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka so zgolj informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).

V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, se pred kombiniranjem le teh s super živil posvetujete s svojim zdravnikom.

V kolikor se vam ob pregledu naših strani poraja kakša nejasnost ali vprašanje vas prosimo, da nas kontaktirate preko obrazca na https://vitabiosa.si/kontakt/, telefonske številke 040 834 904 ali naš naslov ALFA LOGIK s.p., Vreskovo 10c, 1420 Trbovlje.

Trbovlje, 1.7.2020