Vračilo blaga

Pri spletnem nakupu si artiklov pred nakupom ni možno fizično ogledati, zato vam (znotraj zakonskih okvirov) omogočamo možnost vračila blaga – odstop od pogodbe. Ker želimo, da to lahko opravite čim hitreje in brez zapletov, smo pripravili kratek seznam stvari, na katere je treba biti pozoren pri nakupu na daljavo:

  • Previdno odprite dostavno embalažo (obloženo pismo, karton…) in jo obdržite v nespremenjenem stanju, dokler niste v celoti prepričani, da je artikel ustrezen. Pazite, da pri rokovanju z artiklom ne pride do poškodb. Embalaže artikla MAP (plastična steklenička, ki vsebuje tablete) ne odpirajte, dokler niste prepričani, da je z nakupom vse v redu.
  • Vidne sledi uporabe (odprta embalaža, madeži, umazanija, strgane strani pri knjigi ipd.) niso primerne za vračilo.
  • Rok za vračilo nakupljenega blaga je 14 dni od datuma prejema. Kasnejša vračila niso možna.

Možnost odstopa od pogodbe je namenjena temu, da si artikel lahko fizično ogledate in preverite če vam ustreza. V primeru, da so bila vaša pričakovanja drugačna, pa lahko od nakupa odstopite.

Blago vrnete na naslov podjetja Institut.O:

Vegova 29c
6000 Koper
SI – Slovenija

Stroške dostave plača vedno pošiljatelj. Priporočamo vam da se poslužujete dostavnih služb, ki omogočajo sledenje pošiljk in blago ustrezno pripravite za transport. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

V primeru, da je razlog za vračilo poškodovano ali pokvarjeno blago, se lahko kupec dogovori za zamenjavo blaga, v ostalih primerih pa podjetje povrne denar. O načinu vračila denarja se dogovorita predstavnik podjetja Institut.O in kupec.