Kaj je Vita Biosa?

Vita Biosa je biološko fermentiran napitek, ki ga pripravljajo na Danskem s pomočjo osmih vrst mlečnokislinskih in bifido bakterij, med katerimi je velika večina mlečnokislinskih.

Vseh 8 vrst je tudi v napitku. Te so: B. Lactis, B. Longum, L. Acidophilus, L. Casei, L. Rhamnosus, L. Salivarius, Lc. Lactis, in S. Thermophilus.

 • Vsebuje 8 različnih vrst mikroorganizmov – minimalno 2 miljardi na 100 ml
 • Ne vsebuje sladkorja, mleka in konzervansov.
 • Ne vsebuje alergenov, glutena in laktoze.
 • Primeren je tudi za otroke in dojenčke.

Probiotik je registriran kot živilo (ne kot prehranski dodatek). Ni torej namenjen zdravljenju bolezni. Kliničnih študij o fizioloških učinkih njegovega uživanja tudi ni. Imamo pa v Sloveniji z njim polno dobrih izkušenj.

Kot posebne kakovosti Vita Biose velja naslednje:

a) Vsebuje veliko število dobrih bakterij

Po analizah neodvisnih inštitucij vsebuje ta probiotik v času ustekleničenja več kot 100 milijonov mikroorganizmov na ml (8 različnih vrst mikroorganizmov – minimalno 2 miljardi na 100 ml), kar ga uvršča med koncentrirane probiotike.

b) Temelji na načelih tehnologije EM

Vita Bioso so razvili ob upoštevanju principov japonske tehnologije EM. Ne gre torej le za veliko število dobrih bakterij v njih, pač pa tudi za posebno kombinacijo različnih vrst bakterij, ki povečuje njihovo učinkovitost delovanja.

 • Vita Biosa Zeliščna 1000 ml v plastenki

c) Je brez kemičnih konzervansov

Konzerviranje dobrih bakterij v Vita Biosi dosegajo z zelo nizkim pH napitka – 3,5. Na Univerzi v Ljubljani so opravili meritve pH, ki to potrjujejo.

d) Certificirana biološka pridelava

Vita Biosa ima certifikat danskega ministrstva o biološki pridelavi vseh uporabljenih sestavin.

e) Vsebuje izvlečke 19 zdravilnih zelišč (0,5%)

Vita Biosa vsebuje izvlečke kar 19 (biološko pridelanih) zeli, ki so znane v zdravilstvu. Te so: janež, bazilika, božja rutica, koper, brin, komarček, bezeg, ingver, angelika, prava krebuljica, sladki koren, origano, poprova meta, peteršilj, rimska kamilica, rožmarin, žajbelj, široka kopriva, materina dušica.

Posebna kakovost Vita Biose je tudi to, da dodajajo zeli v napitek že v času fermentacije, ko komaj nastaja. Dobre bakterije imajo z njimi in melaso kot energetskim virom odlično hrano za lastno učinkovito razmnoževanje. Poleg tega v postopku fermentacije zdravilne zeli predelujejo v lažje prebavljivo in aktivno obliko. Z napitkom tako dobimo snovi iz zdravilnih zeli že predprebavljene; namesto, da bi dobre bakterije zeli predelale v črevesju, jih učinkovito presnovijo v procesu priprave Vita Biose. Izkoristek snovi iz zeli je zato domnevno večji, kot če bi zdravilna zelišča užili v nepredelani obliki.

Vita Biosa torej ni le probiotik, pač pa tudi s hranilnimi snovmi bogato živilo. Vsebuje namreč 40 vrst rudnih, poleg tega pa množico encimov v aktivni obliki, ki jih proizvajajo bakterije v času fermentacije napitka.

f) Zelo učinkovito normalizira vonj blata

Ob uživanju povečanega odmerka Vite Biose se odpravi neprijeten vonj blata že v nekaj dneh. To je pomemben subjektiven kriterij učinkovitosti probiotika.

Priporočena uporaba

VitaBioso lahko pijemo večkrat na dan v odmerkih po 20-50 ml. Priporočljivo je pitje ob obrokih. Pred pitjem večkrat obrnemo plastenko, da se usedlina, ki vsebuje mikroorganizme, zmeša z napitkom.

Pollitrsko in litrsko plastenko po odprtju hranimo v hladilniku. 3-litrsko pakiranje hranimo na sobni temperaturi tudi po odprtju.

 • Vita Biosa Zeliščna 3000 ml

  Vita Biosa (3,0L) – Probiotik EM

  75,79 
 • Vita Biosa 500 ml Zeliščna

  Vita Biosa (0,5L) – Probiotik EM

  19,99 
 • Vita Biosa Zeliščna 1000 ml v plastenki

  Vita Biosa (1,0L) – Probiotik EM

  34,99 
 • Akcija! 3 x 500ml plastenke Vita Biosa - Fermentirani probiotični napitek EM

  3 x Vita Biosa 500 ml

  53,97 
 • Animal Biosa 3L - za Živali, vakumsko pakiranje za na pult

  Animal Biosa 3L za Živali, BIO Napitek za Blagodejno Delovanje Prebavil

  40,99